רשלנות רפואית סרטן העור
סרטן העור מתרחש כאשר מתחולל שינוי בתהליך הפיזיולוגי של התרבות התאים. בקצב מסחרר ושאיננו עונה על הצורך של הגוף, גופנו ממשיך ומייצר תאים חדשים אשר הולכים ומתפתחים למה שנקרא גידול.
כיום כבר אין כל צל של ספק כי סרטן העור נגרם בעיקר עקב חשיפה מרובה ושאיננה מבוקרת לאור השמש ובאופן ממוקד לקרינת ה-UV. עולה השאלה, כיצד להבדיל מרשלנות רפואית בניתוחי גב, או בפרוצדורות רפואיות אחרות, ניתן להפנות אצבע מאשימה כלפי הצוות הרפואי?
רשלנות רפואית בסרטן העור - מאבחון לקוי ועד טיפול שאיננו נכון
בטרם נרד למהותה של רשלנות רפואית בסרטן העור, מוטב שנכיר היטב את מחלות סרטן העור בשמותיהן:
- BCC – סרטן עור של התאים הבזליים (Basal cell carcinoma) – העור מתחלק למספר שכבות כהשכבה העילית עונה לשם אפידרמיס. סרטן זה מצוי בחלקה התחתון של האפידרמיס והוא נחשב לסוג השכיח ביותר. סרטן מסוג זה יכול להירפא באופן מוחלט, אך במקרים בהם איננו מתגלה לאורך פרק זמן ארוך, הוא עלול להתפשט לשכבות עור נוספות ולהחמיר באופן משמעותי.
- SCC – סרטן עור של תאי הקשקש (Squamous cell carcinoma) – בעוד שה-BBC מצוי בשכבה התחתונה של האפידרמיס, ה-SCC מצוי מעליה. בדומה ל-BBC, גם סוג סרטן זה מציג נתוני החלמה גבוהים וקצב התפשטות איטי. במקרה שבו הרופאים מתעכבים מלגלות את הסרטן לאורך זמן, הוא עלול להחמיר וכך סיכוי הריפוי יורדים.
- קרטוזיס אקטיני (Actinic Keratosis) – האזורים הנפוצים ביותר בהם מתקיים סוג סרטני זה הינם עור הפנים, הקרקפת והידיים. לרוב ניתן לזהותו כמעין שכבה מחוספסת, ויש שיכנו אותה כמעין כתם. קרטוזיס אקטיני שאיננו זוכה לטיפול נאות, עלול להתפתח ל-SCC.
- מחלת בואן (Bowen's Disease) – מחלה זו מתרחשת אף היא על שכבת העור החיצונית. בניגוד ל-BCC שעלולה להתפשט לשכבות תחתונות, הרי שהתרבותם של תאי העור שמורה אך ורק לאפידרמיס.
מלנומה ממאירה של העור (Malignant melanoma) – סוג זה אמנם פחות שכיח, אך אבחונו המהיר יכול למנוע תוצאות הרות אסון. בניגוד לסוגי הסרטן הקודמים, המלנומה מתפשטת באופן מהיר ויכולה במהרה לשלוח גרורות.
אבחון שגוי לסרטן העור
כפי שניתן לראות, ומבלי להתייחס למידת החומרה של סוג המחלה, הרי שאבחון וטיפול מוקדם מציל חיים וקריטי בהמשך הטיפול במחלה. על כן, רשלנות רפואית של סרטן העור מתבטאת במכלול של פעולות אשר כשלו באבחון הסרטן, וזאת על אף שניתן היה לפעול אחרת בכפוף לסטנדרטים המקובלים בענף הרפואה.
עורך דין מומחה ברשלנות רפואית יבחן יחד עמכם את נסיבות המקרה החל משלב האבחון ועד למתן הטיפול.
- האם קיבלתם אבחון שגוי של אופייה של המחלה?
- האם הצוות הרפואי יכול היה לאבחן את המחלה ולהפחית את מידת חומרתה, כל שכן את הטיפול?
- האם אובחנתם בזמן הנכון?
- האם הופניתם לבדיקות המתאימות בזמן האבחון?
- האם ממצאי הבדיקות פוענחו בצורה הנכונה או שגויה?
הטיפול הרפואי לא צלח
במקרים רבים ייתכן כי יתקבל אבחון מוקדם ומדויק של אופייה של המחלה, כמו גם אופן הטיפול הנכון. עם זאת, למרבה הצער במשרדנו נוכחנו לא אחת לגלות כי המשך הדרך רצופה במכשולים וזאת על אף מועד האבחון המוקדם.
החל מניתוח שלא הועיל עקב נסיבות כאלו ואחרות ועד לטיפול משחתי שהוענק ואשר לא היה תואם את אופייה המדויק של המחלה. כחלק מן הייעוץ והליווי המשפטי, ייבחן הפרוטוקול הרפואי של מהלך הניתוח כמו גם הטיפול התרופתי שניתן לרבות משחה כימותרפית או אימונותרפית.
לכך יש להוסיף כי ישנם גידולים שעבורם הטיפול היעיל הינו כריתה בלבד, ואילו מנגד סוגים שונים בהם מוטב להמשיך להקרנות או כימותרפיה. במקרים בהם הרופא – אונקולוג המטפל מחליט על דרך טיפול זו, זאת על אף שמתברר כי אין היא יעילה בעבור הגידול, הרי שיש בכך רשלנות רפואית חמורה אותה יש לבחון בהיבט המשפטי.
אחוזי נכות בעקבות המחלה
בדומה לפרוצדורות רפואיות אחרות, החולים בסרטן העור יכולים להגיש תביעה לביטוח לאומי ובה יוכיחו כי ישנה ירידה חדה במסוגלותם לעבוד.
לעתים, ייתכן ויוכח קשר ישיר בין ההחלטה על סוג טיפול מוטעה מטעם הצוות הרפואי, לבין נכות המטופל שלולא השגיאה באבחון או דרך הטיפול, לא היה לוקה בה כלל.
בחינת הקשר הישיר שבין פרוצדורה רפואית מוטעה לנכות הינה סבוכה מבחינה משפטית, ועל-כן מוטב לפנות לעורך דין מומחה לתביעות רשלנות רפואית במקרי סרטן עור אשר יבחן זאת לצד ההשלכות הפיזיות והנפשיות שחלו בקרב המטופל בעקבות המחלה.
למידע נוסף וקבלת ייעוץ והכוונה משפטית, השאירו לנו פניה ונחזור אליכם בהקדם האפשרי.
יש לכם שאלה?
מלאו פרטיכם ונציג משרדינו
יחזור אליכם בהקדם.