רשלנות רפואית סרטן השד
למעלה מ-4,500 נשים בישראל, מאובחנות מדי שנה כלוקות בסרטן השד. מדובר באחת ממחלות הסרטן המוכרות ביותר, וזו שזוכה לתהודה רבה וקריאות חוזרות ונשנות שעל נשים להיבדק למען הגילוי המוקדם ולהעלאתם המשמעותית של סיכויי ההחלמה.
ועם זאת, על אף המודעות ההולכת והגוברת, ולמרות שאחוזי ההחלמה הולכים ומטפסים משנה לשנה, למרבה הצער עודנו עדים לשגיאות חמורות בקרב צוותים רפואיים החל משלב האבחון ולאורך הטיפול.
אודות סרטן השד
סרטן השד מתרחש כאשר ישנו ריבוי שאיננו מבוקר או עונה על צורכו של הגוף באזור רקמת השד. תאי רקמת השד נחלקים פעם אחר פעם ומתהווים לכדי גוש אשר עלול לשלוח את גרורותיו אל עבר איברים רבים לרבות הכבד, הריאות, המוח והעצמות.
די להקשיב לרדיו או לצפות בטלוויזיה כי להיווכח באינספור קמפיינים הקוראים להגברת המודעות וחשיבותו של הגילוי המוקדם. הוראותיו המדויקות של משרד הבריאות קוראות לנשים מגיל חמישים ומעלה, לעריכת בדיקת ממוגרפיה אחת לשנתיים.
סטטיסטיקות וממצאים גנטיים שנחקרים גם היום, מראים כי נשים בעלות קרובת משפחה מדרגה ראשונה, נמצאות בסיכון מוגבר. אם כן, לאור כל המודעות, היכן עלולה להתרחש שגיאה מצד הצוות הרפואי?
לקבלת ייעוץ מקדים נא למלא פרטים
אבחון סרטן השד
הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית בגלל סרטן השד יכולה להתרחש משתי סיבות עיקריות: אבחון לקוי וטיפול לקוי.
באבחון לקוי יש לבחון את נסיבות המקרה יחד עם עורך דין מומחה, שכן מדובר במגוון רחב של סימנים מקדימים אשר יכולים לרמוז לרופא המטפל על הגידול הסרטני המתהווה בגופה של המטופלת. נוסף על כך, ייתכן וחשדו המוצדק של הרופא התעורר כבר מהופעתן של גומות או שינויים צורתיים בשד, אך שגיאתו התרחשה בשלב מאוחר יותר בו נשלחה המטופלת לצילום רנטגן.
הרופא החליט שלא להפנותך לבדיקה אשר הובילה לגילוי מאוחר יותר של מחלת הסרטן? כאן ישנה עילה מוצקה לבירור הנסיבות ולשקילת הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית באבחון סרטן השד.
למרבה הצער, ערנותם הלקויה של הרופאים יכולה להתבטא גם בשלבי אבחון מאוחרים יותר. רבים בוטחים בבדיקת הממוגרפיה, אך יש לכור כי פענוח לא נכון מטעם הרופא יכול לשנות את כל מהלך הדברים.
אחוזי ההחלמה
די להביט בסטטיסטיקות כדי להבין כי שכל רגע נתון יכול לקבוע את מהלכה של המחלה ואת סיכויי החלמתה. מחקרים מראים כי גילוי מקדים וטיפול נכון, יכולים להעלות את סיכויי ההחלמה ללא פחות מאשר 99 אחוזים.
גילוי מאוחר יותר מפחית זאת בכחמישים אחוזים וסרטן שד אשר שולח גרורות מפחית זאת למחצית לאף יותר.
טיפול שגוי מצד בית החולים
לעתים, יומלץ על כריתת השד וזאת כדי להבטיח שהגידול הוסר וכי לא נותרו עוד רקמות נגועות אשר יובילו להישנותה של המחלה. על אף שמדובר בניתוח מציל חיים אשר מסיר את האיום בדבר התפתחותה של המחלה, הרי שמדובר בפרוצדורה כירורגית המביאה עמה רגשות מעורבים ולעתים אף מצבים נפשיים קשים כתוצאה מדימוי עצמי ירוד ומוסכמות חברתית.
על כן, ניתוח נפוץ נוסף הוא שחזור השד אשר מתבצע על-ידי פלסטיקאי כירורג. על אף שמדובר בניתוח אסתטי ולא חירום, הרי שזוהי פרוצדורה כירורגית לכל דבר ועניין אשר מצריכה בדיקות רפואיות מקדימות והתייעצות עם רופאים מומחים.
על אף שכיחותם של ניתוחים אלו, עודנו עדים למקרים חריגים בהם הניתוח מבוצע שלא בהתבסס על הפרוטוקול הרפואי המחייב. ההתנהלות השגויה יכולה להתרחש בטרם הניתוח לאור שיקולים שאינם נכונים כגון כשירות המטופלת לניתוח, במהלך הניתוח ולאחריו.
דוגמה נפוצה היא הסרה לא מלאה של האזור הנגוע והישנותה של המחלה. במקרים שכאלו, אופייה של התביעה לא תעסוק רק בפן הפיזי, כי אם בפן הנפשי ובו על המטופלת להתמודד בשנית עם המחלה.
במקרים של טיפול שגוי מצד בית החולים או התרשלות בזיהוי אופייה של המחלה כמו גם דרכי הטיפול בה, ניתן להתייעץ עם עורך דין המתמחה ברשלנות רפואית בסרטן השד ולשקול את הצעדים המשפטיים המתחייבים.
הצלחות המשרד
צור קשר להערכת סיכויי ההצלחה ותיאום פגישת ייעוץ.